Nieuwsbrief 19: EventsIT
4509964c-7489-4db3-8fb3-ea040677ef13.png

24 oktober 2017

Beste relatie

Graag informeren wij u met deze halfjaarlijkse nieuwsbrief over de ontwikkelingen bij EventsIT.

Na de goed gevulde sportieve zomermaanden zijn we nu weer druk bezig met de voorbereidingen voor het winterseizoen. In deze nieuwsbrief leest u over onze nieuwe ticketing features en de gevolgen van de veranderende wetgeving omtrent online verkoop en privacy. Maar we starten met een terugblik op een mooie aantal evenementen.

Wilt ook u van uw evenement een financieel en operationeel succes maken met veel zorgeloze bezoekers en tevreden sponsoren? Maak dan een afspraak met ons! Of bezoek ons op de Nationale Sportvakbeurs op 15 en 16 november a.s. in Gorinchem.
 
b21f7d59-d338-41de-9fd8-34d9b880cb51.jpg

Projecten

Het derde weekeinde van september hadden we in één weekeinde de Davis Cup, het KLM Open en twee Volleybal interlands. Door de inzet van onze enthousiaste ticketing- en accreditatiemedewerkers verliep alles weer super.

In oktober zijn we van start gegaan met nieuwe sporten: ITF Open Worlds Taekwondo 2017 en de Dutch Open For Youth Karate 2017. Deze verdedigingsporten zijn nieuwe sporten voor ons en een mooie uitbreiding in ons sportpalet.

Ook bij de voor ons bekende sporten hebben we de evenementenorganisaties ondersteund zoals bij La League, het ISU World Cup Shorttrack en het EC Majorrettes 2017. En natuurlijk zijn er de terugkerende Volleybal-, Handbal- en Basketbalwedstrijden. Wist u bijvoorbeeld al dat u tickets voor alle volleybalwedstrijden uit de eredivisie voor heren en dames online kunt bestellen op volleybal.nl/tickets? Neem ook een kijkje op scoorjeticket.nl.

Onze accreditatiedienst wordt dit seizoen door FC Twente ingezet: medewerkers en leveranciers dragen een accreditatiepas waarop duidelijk staat aangegeven waar zij wel en niet mogen komen. Handig voor de beveiliging. Deze pas wordt geprint met de Bocaprinter en iedere wedstrijd worden weer snel nieuwe passen geprint.

 
Ontwikkelingen EventsIT

Ontwikkelingen

Nieuwe ticketing features
Een belangrijke nieuwe feature is de ActiveWallet: een aan de kassa aan te schaffen strippenkaart/gift card die zowel aan de kassa als online gebruikt kan worden voor de aanschaf van tickets. Je kan hem cadeau doen of aan een specifieke bezoeker koppelen. Naast de reeds bestaande passenmodule (voor bijvoorbeeld seizoenkaarten/fan cards) een mooie manier om bezoekers en fans te binden!

Onze Online Ticket Shop heeft een grondige update gehad. Samengevat is deze sneller, gebruiksvriendelijker en maximaal aan te passen aan je eigen vormgeving. Een bezoeker kan in minder kliks bestellen wat bijdraagt aan een hogere conversie. Daarnaast is de ticketshop nog beter 'Responsive' en 'One-page', dit betekent optimale weergave voor elke apparaat en maximale SEO resultaten. Uiteraard kunnen nog steeds allerlei marketing tags worden toegevoegd en is er volop ondersteuning voor Google Analytics. Voor iedere klant kunnen we ook in deze shop een eigen maatwerk implementatie verzorgen in uw eigen stijl.

Veranderende wetgeving
Onze nationale en Europese wetgevers houden ons druk bezig met nieuwe regelgeving om consumenten te beschermen.
Vanaf 1 oktober 2017 gaat de Autoriteit Consument en Markt toezien op de weergave van prijzen in het online verkoopproces. Een consument moet altijd aan het begin van het aankoopproces weten wat hij of zij uiteindelijk afrekent. De wet wordt gehandhaafd vanaf 1 oktober 2017. Dit betekent dat alle prijzen compleet getoond moeten worden.
Verder treedt per 25 mei 2018 de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking. Alle bedrijven in de EU die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. De nadruk ligt - meer dan nu - op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.
Samen met onze partner ActiveTickets houden we onze kennis up-to-date en informeren we onze klanten.

 
d99fd2c8-49d4-42e4-8be8-3dc630ae5ac9.jpg

Organisatie

Dit half jaar zijn onze stagiaires Romy en Amber. Romy is studente Marketing & Communicatie aan het Albeda College. Amber studeert daar ook aan de richting Evenementen organisatie. Sil Post is voor de zomer bij ons afgestudeerd op het onderwerp e-sport en werkt nu één dag per week bij ons op kantoor.

 

Wij houden u op de hoogte!

Sportieve groet van het EventsIT team; Els, Patrick, Peter, Tiffany, Kimberley, Rodney, Kelly, Sil, Rens, Tijn, Esmee, Mitchell en onze stagiaires Romy en Amber.