Nieuwsbrief 20: EventsIT
EventsIT 10 jaar

24 januari 2018

Beste relatie

24 januari 2008 was de datum dat EventsIT officieel is opgericht volgens de akte van oprichting bij de Kamer van Koophandel. We bestaan dus 10 jaar! Zoveel moois om op terug te kijken.

Door de jaren heen hebben we mooie relaties opgebouwd en we nemen jullie graag mee op een korte reis door de jaren heen. Vanaf 2005 werden de eerste plannen gemaakt en al projecten gedaan maar pas in 2008 werd officieel EventsIT B.V. opgericht en ons kantoor in Rotterdam geopend.

In de beginjaren waren we veelal betrokken bij evenementen als coordinatoren van ICT, en vanuit daar zijn we mee ontwikkeld met het veranderende landschap van “mobile / internet anywhere anytime”. In de loop van de tijd hebben we ons steeds meer gespecialiseerd in compleet toegangsmanagement voor alle doelgroepen van de organisatie.

In deze nieuwsflits presenteren we per jaar één evenement van de vele die we hebben gefaciliteerd. Het was wel moeilijk kiezen… Kijk voor meer evenementen op de website.
  EventsIT 10 jaar

10 voorbeelden van 10 jaar EventsIT

2008: EK Zwemmen in Eindhoven. Vanaf onze start hebben we vele ICT voorzieningen verzorgd en onze accreditatiedienst geleverd bij grote zwemevenementen in de zwembaden in Eindhoven, Dordrecht en Gouda.

2009: WK Judo met onze accreditatiedienst en compleet ICT projectmanagement in Ahoy Rotterdam.

2010: Start Tour de France met ons ICT projectmanagement in Rotterdam. We hebben rond Ahoy nog goten uitgebaggerd met schepjes om er glasvezelkabel in te leggen. Ook in 2010 ging onze eerste online ticketshop live. Dit was voor ons eerste Handbal evenement, waar er nog heel veel van zouden volgen.

2011: CHIO en EK Dressuur; de eerste grote evenementen met onze ticketing dienst in het Kralingse Bos in Rotterdam. Het CHIO Rotterdam is alle jaren een vaste klant voor wie we nu alle accreditatie-, ticketing- en registratieprocessen stroomlijnen.

2012: Davis Cup Nederland - Zwitserland Voor dit duel verrees een gravelbaan en een stadion dat plaats bood aan 6000 toeschouwers op het terrein van de Westergasfabriek. Het was voor het eerst sinds 1994 dat het Nederlands Davis Cup-team een thuisduel op een buitenlocatie speelde, en dat tegen wereldtoppers als Federer en Wawrinka. EventsIT verzorgde de kaartverkoop.

2013: Europees Youth Olympisch Festival (EYOF) in Utrecht. Een groot evenement waarbij we op 9 locaties de ICT netwerken en support regelden zodat op alle locaties supersnel samengewerkt kon worden. Daarnaast hebben we duizenden sporters en begeleiders voorzien van hun EYOF accreditatiepas.

2014: WK Softbal in Haarlem. Een mooi en groot evenement met wel veel regen en veel bezoekers waar we zowel ticketing, accreditatie, ICT en cashless hebben ingezet. Naast Softbal is Honkbal één van de sporten waar we in alle jaren veel te zien zijn in Haarlem en Rotterdam.

2015: WK Beachvolleybal met ticketing en accreditatie in vier steden met stralende zon. Wie herinnert zich niet het drijvende beachvolleybalveld op de hofvijver? En het zand voor de SS boot in Rotterdam? Het WK Beachvolleybal was voor Nederland en voor ons een mooie kennismaking met Beachvolleybal.

2016: EK Atletiek. in het Olympisch Stadion in Amsterdam. 88 jaar nadat de Olympische vlam brandde in het Olympisch stadion kwamen meer dan 100.000 mensen kijken hoe onder andere Daphne en Churandy een gouden moment hebben beleefd.

2017: Rotterdam Basketbal en Volleybal eredivisie. Al vele jaren verzorgen we de ticketing en live webcasting voor de basketbalwedstrijden in het Topsportcentrum Rotterdam. 2017 is het ook het jaar dat we de ticketverkoop voor de volledige volleybal eredivisie online hebben gezet.

 EventsIT 10 jaar

In 2018 staat weer van alles op de rol met veel volleybal, golf, handbal, karate, taekwondo, korfbal, atletiek, tennis, tennis, honkbal, boksen, voetbal, tafeltennis, badminton, atletiek, shorttrack, basketbal, paardensport en andere evenementen. Ook komende jaren staan we weer met dezelfde passie en inzet klaar voor uw evenementen.

Tot ziens bij één van onze evenementen!

d99fd2c8-49d4-42e4-8be8-3dc630ae5ac9.jpg

Sportieve groet van het EventsIT team: Els, Patrick, Peter, Tiffany, Kimberley, Rodney, Kelly, Tijn, Esmee, Mitchell en onze stagiaire Janice.