als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier.
EventsIT Nieuwsbrief 15  
27 oktober 2015  
     

Beste relatie,

Na een mooie zomer informeren we u graag over onze plannen voor het komende seizoen. Met veel trots kunnen we u bijvoorbeeld melden dat u via onze ticketing dienst kaarten voor de komende schaatsevenementen kunt kopen. Hieronder leest u meer over onze nieuwe projecten en de laatste ontwikkelingen.

     
     
     
 

Nieuwe projecten

Schaatsen: In opdracht van de schaatsbond KNSB hebben we de ticket verkoop ingericht voor hun schaatsevenementen. Vanaf 25 oktober kan het grote publiek de tickets gaan bestellen voor de KNSB cup a.s. weekeinde in Enschede en vier schaatsevenementen in december, januari en maart in Thialf, Heereveen. Loyale fans van de schaatsbond konden al vanaf 19 oktober met voorrang én korting op de normale verkoop hun tickets bestellen. Daarnaast zijn er een tiental partner ticketing websites ingericht voor sponsoren.

WK lifesaving 2016: Zomer 2016 vindt in Eindhoven en Noordwijk aan Zee het WK Lifesaving 2016 plaats. Dit is een bijzonder WK dat een verzameling van 7 WK’s is. Vanwege de vele evenementen waar men zich voor kan registreren bouwen we een speciaal maatwerk registratiesysteem. Deze gigantische klus pakken we samen met de programmeurs van Invitado op. De mensen die zich hebben geregistreerd krijgen volgend jaar tijdens het evenement een accreditatiepas uit ons accreditatiesysteem.

Twirlen: Eind november zijn de voorrondes voor de verschillende NK’s Twirlen in Hoofddorp en Almere. In opdracht van de NBTA Nederland richten we de ticketing in voor deze voorrondes en de hierop volgende NK’s in december, januari en maart. Via onze vorige stagiaire én twirlster Iris zijn we in gesprek geraakt met deze bond!

 
     
     
 

Ontwikkelingen: experts in alles rond toegang!

Mensen kunnen op verschillende wijze toegang krijgen tot een sportevenement. Het publiek is voorzien van tickets, genodigden hebben een uitnodiging en de spelers/organisatie een accreditatiepas. Als EventsIT regelen we dit allemaal voor u:

  • Ons online ticketingsysteem zetten we steeds meer in als geďntegreerd onderdeel van de websites van onze klanten. Voor het Sportfilmfestival Rotterdam was dit logisch omdat filmfestivals een complex programma hebben waarvoor je tickets kunt kopen. Dit kunnen we regelen omdat onze ticketing applicatie uitstekend geschikt is om hier maatwerk sites omheen te bouwen. Dit hebben we voor de Vliegshow in Ede afgelopen september gebouwd en nu zijn we ook voor de schaats- en tennisevenementen deze vorm van online ticketing aan het inrichten. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat deze pagina’s zogenaamd ‘responsive’ zijn, dat wil zeggen dat ook op mobiel en tablet makkelijk kaarten te bestellen zijn.
  • Met ons registratiesysteem Scoorjetoegang is het mogelijk genodigden te mailen en zich te laten registeren. Altijd inzicht in wie zich heeft aan- of afgemeld. Dit registratiesysteem wordt op dit moment gebruikt door Rotterdam Topsport en Uniglobe Alliance Travel. Deze laatste gebruikt het systeem om voor hun klant Randstad werknemers en relaties uit te nodigen voor verschillende congressen en evenementen. Ook bij het WK Beachvolleybal maakten verschillende sponsors gebruik van dit systeem, hierbij was er een mooie samenwerking met ons ticketingsysteem om genodigden uit te nodigen en hen tickets toe te sturen. Momenteel wordt het systeem ingezet voor de EK Atletiek 2016.
  • Het derde systeem om het toegangsproces soepel te laten lopen is ons accreditatiesysteem, Inmiddels een stabiel en bewezen systeem. Dit jaar hebben we het accreditatiemanagement onder andere gedaan voor het EK Synchroonzwemmen, CHIO Rotterdam, het WPT Rotterdam, de Draai van de Kaai, het WK Homeless, en Sevens Rugby. We gaan nu gesprekken met event organisatoren over de grens voeren om dit systeem in te gaan zetten.

 
     
     
 

Tot slot

Begin september zijn weer twee nieuwe stagiaires bij EventsIT aan de slag gegaan. Kelly van Harmelen van de opleiding sportmarketing- en management aan de Hogeschool Rotterdam is een communicatieplan voor onze toegangsdiensten aan het schrijven. Rens Visser van de opleiding marketing en communicatie van het Albeda collega is actief op onze helpdesk en ondersteunt bij de evenementen.

 
     
     
 

Wij houden u op de hoogte!

Sportieve groet van het EventsIT team,
Els, Patrick, Peter, Tiffany, Kimberley, Wouter, Arno, Rodney, Rainier en onze nieuwe stagiaires Kelly en Rens.