als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier.
EventsIT Nieuwsbrief 08  
23 oktober 2012  
 

Beste relatie,

Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over het laatste nieuws en de ontwikkelingen van EventsIT. Ook blikken wij terug op een druk seizoen vol sportevenementen. U kunt natuurlijk contact met ons opnemen als u in één van onze diensten bent geďnteresseerd.

Het EventsIT team

 
     
     
  Sportevenementen

Het zomer sportseizoen is op zijn einde, en ook dit jaar was het weer een drukke periode voor EventsIT! Afgelopen maanden hebben wij onze diensten ingezet voor een groot aantal sportevenementen.

Davis Cup
EventsIT heeft dit jaar voor alle Davis Cup wedstrijden de Ticketing verzorgd. Het Davis Cup seizoen begon met twee mooie overwinningen op Roemenië en Finland en eindigde met een compleet uitverkochte ontmoeting tegen Zwitserland. Deze laatste ontmoeting vond plaats in een speciaal daarvoor gebouwd stadion bij de Westergasfabriek in Amsterdam. De tickets voor alle wedstrijden werden door EventsIT geplaceerd verkocht.

Honkbalevenementen
Voor de diverse honkbalevenementen deze zomer heeft EventsIT haar diensten ingezet. Zo hebben wij voor de Haarlemse Honkbalweek de accreditatie verzorgd, voor de Utrechtse Honkbaldagen de Ticketing en voor het EK Honkbal in Rotterdam, Utrecht en Haarlem hebben wij naast het ICT-projectmanagement ook de Ticketing verzorgd. Met behulp van dierentuin Blijdorp, de buren van Honkbalvereniging Neptunus, konden wij een straalverbinding opzetten naar het Neptunus stadion om zo een razendsnelle internetverbinding mogelijk te maken voor de pers bij de EK Honkbal in Rotterdam. EventsIT is erg enthousiast over de samenwerking met de organisatie en uit de positieve reactie van de organisatie op te maken is dit is wederzijds!

'EventsIT is een betrouwbare partner geweest die fantastisch werk leverde op het gebied van Ticketing en de gehele ICT infrastructuur tijdens het EK Honkbal 2012', aldus Frits Mulder, voorzitter Organisatie Commissie.

Wielersport
De week na de Tour de France is van oudsher een drukke week waarin veel criteriums op het programma staan. Voor zowel de 8 van Chaam als de Draai van de Kaai heeft EventsIT de kaartverkoop verzorgd. Het wielerseizoen eindigde in 2012 voor EventsIT met het WK Wielrennen. Hiervoor heeft EventsIT het gehele ICT-projectmanagement verzorgd en daarnaast ICT-support op locatie geboden.

Paardensport
EventsIT heeft ook dit jaar weer bij Outdoor Brabant ICT-ondersteuning geboden. Ook zijn wij al voor het 4e jaar ICT-partner van het CHIO Rotterdam. Dit jaar deed EventsIT het ICT-projectmanagement en het accreditatiemanagement. Daarnaast verzorgden wij ook de kaartverkoop van dit populaire evenement. De kür op muziek was binnen no time uitverkocht en op het laatste moment hebben wij ter plekke extra staanplaatsen aangemaakt en verkocht. Al met al een groot succes!

EK Rugby Women Sevens
Op 16 en 17 juni 2012 vond het EK Rugby Women Sevens plaats op Ameland. Nederland werd derde in de strijd om de titel. Het accreditatiesysteem van EventsIT werd ingezet om alle accreditaties uit te geven.

Overige Sportevenementen
Om het overzicht compleet te maken melden we graag nog de overige sportevenementen waar EventsIT ook de kaartverkoop voor heeft ingezet: diverse handbalevenementen, het EK Bowlen Dames, en het bruisende WK Basketbal Dames onder 17 in Amsterdam.

 
     
     
  Bidboek Youth Olympic Games Rotterdam 2018

Rotterdam heeft zich dit voorjaar kandidaat gesteld voor de Youth Olympic Games van 2018, een relatief nieuw topsportevenement voor jonge sporters vanuit de hele wereld. Deelnemers zijn 15 tot en met 18 jaar oud en aan een zomereditie nemen ongeveer 3.500 sporters deel. Met de organisatie van het evenement wil Rotterdam een gezonde leefstijl onder jongeren promoten. EventsIT heeft het Technologie hoofdstuk geschreven en op 18 oktober was de persconferentie, waarin het Bidboek gepresenteerd werd. Komende jaren gaan we mooie sportevenementen voor jongeren tegemoet met het European Youth Olympic Festival (EYOF) in 2013 in Utrecht; de University Games in 2014 in Rotterdam, en later gaan we dan voor een zinderend YOG 2018!

Klik hier voor een mooi filmpje over de Youth Olympic Games.

 
     
     
  Ticketing voor sportevenementen in Rotterdam

Ticketing aanbod voor sportbonden en verenigingen
In de vorige nieuwsbrief schreven wij over ons Ticketing aanbod speciaal voor sportbonden en verenigingen. Inmiddels is de kaartverkoop gestart voor de volleybalvereniging Sliedrecht Sport en de basketbalvereniging CBV Binnenland. Samen met Rotterdam Topsport heeft EventsIT voor alle wedstrijden in het Topsportcentrum Rotterdam een specifiek Ticketing aanbod gemaakt voor de Rotterdamse Topsportverenigingen. Voor meer informatie over ons aangepaste aanbod verwijzen wij naar onze website.

 
     
     
  Tot slot

Van februari tot en met juni 2012 versterkte onze enthousiaste stagiaire Kimberley Verhage het team van EventsIT. Zij heeft een Ticketing Portal ontworpen die EventsIT nu aan het bouwen is. Inmiddels is Kimberley afgestudeerd en is Rowan Renten van september tot en met januari 2013 onze nieuwe steun en toeverlaat. Rowan doet de opleiding Marketing en Communicatie aan het Albeda College en tijdens haar stage zal zij EventsIT zoveel mogelijk ondersteunen op het gebied van Marketing, Communicatie en Office Management.

Wij houden u op de hoogte!

Sportieve groet van het EventsIT team,
Els, Arno, Thera, Patrick, Rob, Raymond, Jeroen en Rowan.

Volg ons op Twitter! http://twitter.com/eventsit
Voor meer informatie belt u met EventsIT: 010 - 2449624 of mail ons op info@eventsit.nl.
web: www.eventsit.nl