als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier.
EventsIT Nieuwsbrief 07  
26 april 2012  
 

Beste relatie,

Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen van EventsIT. Ook kijken wij uit naar een seizoen vol sportevenementen. U kunt natuurlijk contact met ons opnemen als u in een van onze diensten bent geïnteresseerd.

Het EventsIT team

 
     
     
  Open Huis EventsIT

Het EventsIT Open Huis 2012 was een groot succes! EventsIT verzorgde in samenwerking met haar partners ActiveTickets, Triqle Event Intelligence en Tickid vier interactieve sessies. Na een algemene inleiding over EventsIT en Paperless Events konden relaties een keuze maken uit een workshop over de kaartverkoop tijdens sportevenementen, het gebruik van Social Media bij evenementen, het inzetten van ICT tijdens een evenement - met speciale aandacht voor de inzet van WIFI en live uitzenden - en een workshop accreditatie, workflow management en cashless events. Naast deze sessies kregen genodigden de gelegenheid te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Klik hier om een kijkje te nemen in het Open Huis 2012!

Een kleine greep uit de positieve reacties via Social Media:

 
     
     
  Ticketing voor sportbonden en -verenigingen

Speciaal voor sportbonden en sportverenigingen heeft EventsIT een aangepast ticketingaanbod ontwikkeld.

Bij dit aanbod staan 4 punten centraal:
- de mogelijkheid om fans en leden te binden;
- de mogelijkheid om gemakkelijk marketingacties op te zetten met behulp van social media;
- flexibiliteit in inzet van middelen;
- en het overzichtelijk aanbieden van online ticketverkoop voor alle wedstrijden en evenementen.

Klik hier voor meer informatie over ons aangepast ticketingaanbod voor sportbonden en sportverenigingen!

 
     
     
  Sportevenementen

Voor de komende maanden staan er weer mooie sportevenementen op de agenda. EventsIT neemt onder andere de kaartverkoop van het EK Honkbal, het CHIO en de Acht van Chaam op zich, evenals het gehele ICT Projectmanagement van het CHIO. Ook doet EventsIT werkzaamheden bij:

Zwemevenementen
Na meer dan 45 jaar werd het EK Waterpolo eindelijk weer in Nederland gehouden. In januari was de crème de la crème van het Europese waterpolo te bewonderen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. EventsIT verzorgde de gehele ICT-coördinatie van dit spetterende evenement.
Momenteel is EventsIT druk bezig met de voorbereidingen van de ICT voor het EK Synchroonzwemmen en Schoonspringen in mei 2012. Dit vindt plaats in het springbad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Ook in voorbereiding zijn de 14th European Masters Championships in 2013. Binnenkort gaat de registratie van start en tijdens het evenement zal het workflowmanagement en het cashless event systeem worden ingezet. Volg dit op www.ecmasters2013.com!

Davis Cup
In februari speelde het Healthcity Nederlands Davis Cup Team tegen Finland in de eerste ronde van groep I van de Europees/Afrikaanse zone. Dit duel werd gespeeld in Den Bosch en EventsIT verzorgde de kaartverkoop. Het Nederlands team won deze wedstrijd met 5 - 0. Begin april speelde het Nederlandse team de tweede ronde tegen Roemenië en EventsIT verzorgde wederom de Ticketing voor deze wedstrijd. Weer won het team van captain Jan Siemerink met gemak en kan zich nu opmaken voor het promotieduel tegen Zwitserland voor een plek in de wereldgroep. Momenteel is nog niet bekend wanneer de kaartverkoop live zal gaan. Houd www.nederlandsdcteam.nl dus goed in de gaten!

 
     
     
  Dienstenontwikkeling

EventsIT heeft natuurlijk niet stilgestaan bij het ontwikkelen van haar diensten.

Ticketing portal
Op dit moment wordt er door onze stagiaire Kimberley onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een Ticketing portal voor sportevenementen, een website waar sportliefhebbers terecht kunnen voor kaartjes van diverse sportevenementen. Dit kunnen kaarten zijn voor een WK of EK, maar ook voor de play-offs van de lokale topsportvereniging. De Ticketing portal is voor organisatoren een extra afzetkanaal en tevens een mogelijkheid om het sportevenement onder de aandacht te brengen van sportliefhebbers.

Paperless Events
In het kader van ons innovatie project Paperless Events voeren we momenteel een haalbaarheidsstudie uit naar de diverse diensten die hieronder vallen. We pakken dit zo praktisch mogelijk aan. Zo zijn we bijvoorbeeld voor de Europese Jeugd Olympische Spelen in 2013 in Utrecht de wedstrijdinformatie systemen van 9 sporten aan het inventariseren en bekijken we hoe deze het beste gecombineerd kunnen worden tijdens het evenement.

Event Live!
EventsIT verzorgde al zo nu en dan de live uitzendingen van evenementen. Door investeringen in streaming server capaciteit, camera’s en cameramensen kan EventsIT nu direct op afroep wedstrijden live uitzenden. Een must voor iedere sportwedstrijd die niet op de televisie wordt uitgezonden en waar wel mensen naar willen kijken die niet aanwezig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan internationale jeugdtoernooien waar ouders hun kinderen ver weg van huis willen zien schitteren. Meer informatie vindt u hier.

Workflowmanagement
Naast het bestaande accreditatiesysteem hebben we het systeem van TickID voor workflowmanagement in gebruik genomen. U kunt nu met één systeem alle vrijwilligers plannen, cateringrechten toekennen, uitgifte van vrijwilligerskleding monitoren en uiteraard accreditaties maken. De gelaagdheid in het systeem zorgt ervoor dat de gebruiker alleen ziet waar zij recht op heeft. Meer informatie vindt u hier.

Cashless Events
Door de introductie van ‘cashless events’ is het vanaf nu mogelijk om een evenement te organiseren waar geen cash geld meer aanwezig is. De systemen werken plug-and-play en kunnen op iedere locatie worden ingezet. Voor zowel de cateraar als bezoeker is deze manier van afrekenen veilig en wordt het inzicht vergroot. Er kan bijvoorbeeld realtime inzicht worden verkregen waardoor bijsturing op verkopen en barbezetting mogelijk wordt.

 
     
     
  Tot slot

Van februari tot en met juni versterkt onze enthousiaste stagiaire Kimberley Verhage het team van EventsIT. Zij is bezig aan haar laatste jaar Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam. Kimberley ontwerpt voor haar afstudeerscriptie de Ticketing portal voor sportevenementen.

Wij houden u op de hoogte!

Sportieve groet van het EventsIT team,
Els, Rob, Arno, Thera, Patrick, Raymond, Jeroen en Kimberley.

Volg ons op Twitter! http://twitter.com/eventsit
Voor meer informatie belt u met EventsIT: 010 - 2449624 of mail ons op info@eventsit.nl.
web: www.eventsit.nl