als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier.
EventsIT Nieuwsbrief 06  
10 november 2011  
 

Beste relatie,

Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over het laatste nieuws van EventsIT en blikken wij terug op een zomer vol evenementen, waarin veel gebruik is gemaakt van onze Ticketing dienst. U kunt natuurlijk contact met ons opnemen als u in onze diensten bent geďnteresseerd.

Het EventsIT team

 
     
     
  EventsIT breidt verder uit!

Het team van EventsIT is de afgelopen tijd versterkt met Patrick van Sevenbergen, Raymond Hendrix en Jeroen Segers.

Patrick werkt sinds de zomer mee aan onze evenementen en heeft de Accreditatie voor de Eurogames, EK Handbal en EK Vrouwen Boksen geregeld. Hij pakt binnen EventsIT het commercieel productmanagement van Accreditatie en Ticketing op.

Raymond is al jaren onze partner voor complexe IT vraagstukken. Dit partnerschap hebben we versterkt en Raymond werkt momenteel aan de IT voor European Youth Olympic Festival te Utrecht en het EK Waterpolo in januari te Eindhoven. Ook is Raymond onze man in regio Limburg.

Jeroen heeft een innovatie achtergrond waarmee hij EventsIT zal versterken met het ontwikkelen van de business, in het bijzonder in de regio rond zijn woonplaats Amsterdam.

Met ons 7-koppig team is EventsIT klaar voor 2012!

 
     
     
  EventsIT samen met Event Engineers op Festivak

Samen met onze vrienden de Event Engineers bemannen we op 16 en 17 november de Event Wifi stand 153 bij Festivak in de Amsterdamse Rai. De Event Engineers tonen daar verschillende internet- en Wifidiensten. EventsIT zal de bezoekers informeren over ICT projectmanagement, Ticketing, Accreditatie, en Mobiele diensten. Wij nodigen u van harte uit om langs te komen. Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Kijk dan op www.festivak.nl.

 
     
     
  Innovatie project Paperless Event

EventsIT gaat de Paperless Event Dienst ontwikkelen. Met deze dienst wil EventsIT organisatoren van sportevenementen een oplossing bieden voor het slim en snel leveren van informatie over de wedstrijden via diverse media. De inhoud en vorm van de informatievoorziening wordt per doelgroep geoptimaliseerd. U kunt bijvoorbeeld denken aan gedetailleerde tussentijden voor de spelers, startlijsten en resultaten voor de pers en topscores voor het publiek. De eerste stap is een haalbaarheidsstudie in samenwerking met de Document Service Valley. Hiervoor heeft EventsIT een startsubsidie ontvangen. Het plan is om de nieuwe dienst te introduceren bij het European Youth Olympic Festival in Utrecht.

 
     
     
  EventsIT Ticketing

In het eerste jaar heeft EventsIT succesvol tickets voor verschillende evenementen verkocht. Toppers waren de EK Handbal onder 19 jaar met meer dan 10.000 tickets (mooie opmaat naar het EK handbal december 2012!), het World Port Tournament waar 10 dagen lang elke dag meer dan 2.000 enthousiaste honkbalfans de scanners passeerden en de paardensport waar voor het EK Dressuur en het CHIO gezamenlijk ook meer dan 10.000 tickets werden verkocht.
De EventsIT Ticketingdienst heeft ook zijn waarde bewezen voor kleinere evenementen. De handbalbond maakt voor de reguliere wedstrijden iedere maand gebruik van het systeem. Ook de Limburgse Handbaldagen zetten in december 2011 het Ticketing systeem in.

Buiten het verkopen van kaarten is ook gewerkt aan verbetering van het systeem. Dit jaar hebben we het uitscannen van kaarten kunnen introduceren, wat een grote wens van de handbalbond was. Mede door hun medewerking hebben we dit in de vorm van pilotmomenten kunnen realiseren. Uiteraard zullen we blijven innoveren en luisteren naar de wensen van onze huidige en toekomstige klanten.

 
     
     
  Zomer 2011 met Eurogames, EK Handbal < 19, Bavaria City Race en Bavaria Open Air, CHIO, EK Dressuur, Outdoor Brabant, …

Het was een drukke zomer voor EventsIT waarin we de Eurogames, het EK Handbal < 19, Bavaria City Race en Bavaria Open Air, het CHIO, het EK Dressuur en Outdoor Brabant van dienst waren. Voor de Eurogames werden in de Schouwburg meer dan 4.000 personen geaccrediteerd. Leuk om te vermelden is dat veel van de deelnemers hun badge mee naar huis namen als souvenir!
Voor de EK Handbal < 19 jaar zette EventsIT al haar diensten in: het ICT projectmanagement, de Accreditatie, de Ticketing en zelfs het verzorgen van de ICT voor de live uitzendingen op internet. Bij de Bavaria evenementen leverde EventsIT het VIP registratiesysteem wat we samen met onze buren HVMP hebben ontwikkeld, evenals support op locatie. Voor de paardensportevenementen leverden we de Ticketing en de support op locatie bij het CHIO en het EK Dressuur. En ook bij Outdoor Brabant in Breda zorgden we ervoor dat de ICT goed functioneerde.

 
     
     
  Ek Boksen oktober 2011

José Huitema van de organisatie: "EventsIT deed voor ons de Accreditatie tijdens het EK vrouwenboksen. Prettig systeem om mee te werken en fijne mensen die dag en nacht klaar staan om je te ondersteunen. Zonder hen was het lang zo goed niet gegaan!"

Tijdens de eerste EK boksen voor vrouwen in Nederland werden bijna 700 personen geaccrediteerd. De Accreditatie begon in het Novotel. Nadat de betalingen waren gecontroleerd konden alle boksers en begeleiders op de foto voor hun Accreditatie. Vanaf maandag was er de gehele week een accreditatiebalie in het Topsportcentrum Rotterdam. Hier werden vooral vrijwilligers en pers geaccrediteerd. Vooral tijdens de finales was er veel interesse van de landelijke pers!

 
     
     
  Agenda 2012

Voor 2012 staan alweer een aantal evenementen op het programma waaraan EventsIT meewerkt waaronder in het eerste kwartaal het EK Waterpolo en de Davis Cup.

EK Waterpolo januari 2012
Na meer dan 45 jaar wordt het EK Waterpolo in 2012 eindelijk weer eens in Nederland gehouden. Van maandag 16 tot en met zondag 29 januari is de top van het Europese waterpolo te bewonderen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. EventsIT verzorgt de gehele ICT van dit spetterende evenement.

Davis cup februari 2012
Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari 2012 speelt het REAAL Nederlands Davis Cup Team tegen Finland in de eerste ronde van groep I van de Europees/Afrikaanse zone. Dit duel wordt gespeeld in Den Bosch en de Ticketing hiervan wordt voor het eerst verzorgd door EventsIT. De tickets zullen geplaceerd verkocht worden.

Wij houden u op de hoogte van de evenementen in de verdere loop van 2012!

Sportieve groet van het EventsIT team,
Els, Rob, Arno, Thera, Patrick, Raymond, en Jeroen.

Volg ons op Twitter! http://twitter.com/eventsit
Voor meer informatie belt u met EventsIT: 010 - 2449624 of mail ons op info@eventsit.nl.
web: www.eventsit.nl