als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier.
EventsIT Nieuwsbrief 05  
14 juni 2011  
 

Beste relatie,

Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over het laatste nieuws van EventsIT en blikken wij vooruit op het komende sportseizoen. U kunt natuurlijk contact met ons opnemen als u in onze diensten bent geïnteresseerd.

Namens EventsIT, Els van de Kar en Rob Venema

 
     
     
  EventsIT Ticketing

Na een succesvolle ticketing pilot verkoopt EventsIT inmiddels tickets voor toonaangevende sportevenementen. EventsIT verzorgt werkelijk alles rondom Ticketing voor de organisatie en bezoekers: online verkoop inclusief betaalmogelijkheden via de verkoopwebsite inclusief vormgeving, telefonische support voor de organisaties en bezoekers en de kassaverkoop op het evenement. En natuurlijk hoort hier ook internet, bekabeling, computers en alles wat nodig is voor de kassaverkoop op locatie bij.

Handbal
De handbalbond is één van de eerste klanten die de Ticketingdienst van EventsIT breed inzet: zowel voor toernooien en bekerfinales als de EK’s. Afhankelijk van het evenement zetten we alleen de online verkoop in of regelen we ook de totale infrastructuur op de locaties.

Honkbal
Het World Port Tournament maakt gebruik van onze Ticketingdienst. De alweer 13e editie van dit honkbaltoernooi vindt plaats van 23 juni t/m 3 juli in Rotterdam. De oorsprong van het World Port Tournament is het dienen van de zakelijke belangen van Rotterdam en haar haven. Vandaar dat teams uit een aantal belangrijke havensteden over de hele wereld hier tegen elkaar uitkomen; uit Nederland, Cuba, Curacao, Duitsland en Taiwan.

Paardensport
EventsIT verzorgt alweer voor het 3e jaar de gehele IT ondersteuning voor het CHIO. Dit jaar verzorgen wij voor het eerst ook de ticketverkoop voor het CHIO én voor de EK Dressuur Kampioenschappen 2011. De kaartverkoop loopt storm, de zondag en de passepartouts van het EK Dressuur zijn inmiddels al uitverkocht! Beide evenementen vinden in het Kralingse Bos in Rotterdam plaats, dat wordt omgetoverd tot een waar hippisch spektakel.

Boksen
Het EK Boksen voor Vrouwen 2011 zal van 16 t/m 23 oktober 2011 plaatsvinden in het Topsportcentrum Rotterdam en is één van de eerste Olympische kwalificatiemomenten voor het Europese continent. Aan het EK 2011 nemen waarschijnlijk 150 vrouwen deel in 11 gewichtsklassen. Ook hiervoor verzorgt EventsIT de kaartverkoop.

Wilt u een van deze evenementen bijwonen? Koop dan uw kaartje via de site van het evenement of op eventsit.activetickets.com.

 
     
     
  EventsIT breidt uit!

Sinds 15 april bewoont EventsIT ook het pand naast de Schiehavenkade 74: nummer 76. Naast de welkome extra ruimte, zullen ook onze twee partners Beeldrecensies en Tickid van deze werkruimte gebruik gaan maken. We hebben de muur doorgebroken om deze samenwerking nog vloeiender te laten verlopen!

 
     
     
  WK Tafeltennis

Van 8 t/m 15 mei vond het WK Tafeltennis plaats in Ahoy Rotterdam. Voor ons de uitdaging de ICT in goede banen te leiden. Al snel bleek de omvang op ICT-gebied van dit toernooi: een volledig afgescheiden infrastructuur voor het wedstrijdinformatiesysteem verspreid over 36 tafels in Hal 1 en 4 hoofdtafels in het sportpaleis. Verder de infrastructuur voor de pers, media, organisatie, NOS, Unicem, TokyoTV en meer… Ahoy was technisch “uitverkocht”. Het draadloze netwerk kreeg het zwaar te verduren met regelmatig meer dan 1000 actieve iPads, smartphones en laptops. Uiteindelijk hebben wij 76 internetverbindingen opgeleverd, meer dan 8 km kabel geïnstalleerd, waaronder ook glasvezel, tientallen switches aangezet en honderden patchkabels ter beschikking gesteld. Een uitdaging die we samen met de organisatie van het WK, Ahoy en Match-SMS succesvol hebben volbracht!

Ook was EventsIT verantwoordelijk voor de accreditatie van meer dan 3000 personen. Een proces dat een moeizame start kende, maar door een gezonde krachtenbundeling met de organisatie kreeg uiteindelijk iedereen op tijd zijn badge uitgereikt.

 
     
     
  EuroGames

Van 20 tot en met 24 juli 2011 vinden de EuroGames plaats. Dit sportevenement ondersteunt de doelstellingen van de European Gay and Lesbian Sports Federation. EuroGames wil openstaan voor iedereen en wordt in de jaren dat er geen Gay Games plaatsvinden telkens in een andere Europese stad georganiseerd. Dit jaar is Rotterdam aan de beurt, dat als sportstad en evenementenstad een perfecte keuze is voor het houden van de Eurogames! EventsIT is dan ook blij mee te kunnen werken aan dit mooie evenement door middel van het verzorgen van de gehele accreditatie en de ticketing voor Ballroom Dancing en de Lazy Sunday Brunch.

 
     
     
  Bavaria

Zondag 21 augustus 2011 staat de 7e editie van de Bavaria City Racing op het programma, een jaarlijks terugkerend Formule 1 spektakel. De route loopt door de belangrijkste straten van Rotterdam en geeft de bezoekers de kans om de autosport van dichtbij mee te maken.

Een week later, op 27 en 28 augustus, vindt Bavaria Open Air plaats op het festivalterrein Lieshout. Bavaria Open Air behoort al sinds de eerste editie tot de grootste festivals van Nederland. In 2009 vonden 16.000 popliefhebbers hun weg naar Lieshout, in 2010 telde het festival 22.000 bezoekers. De organisatie van het tweedaagse popfestival verwacht de groei in 2011 voort te kunnen zetten met artiesten als UB40, Tim Knol, Kane, Alain Clark en Caro Emerald.

Voor beide evenementen verzorgt EventsIT het registratieproces voor de VIPS. Hierbij werkt ze samen met haar partners TripleDouble (o.a. sportmarketingbureau van Bavaria) en HVMP (o.a. registratiesystemen voor evenementen). Het buro HVMP is gevestigd naast EventsIT waardoor ook de samenwerking binnen de Schiecentrale vorm krijgt.

Sportieve groet van het EventsIT team!
Rob, Els, Arno en Thera

Volg ons op Twitter! http://twitter.com/eventsit
Voor meer informatie belt u met EventsIT: 010 - 2449624 of mail ons op info@eventsit.nl.
Web: www.eventsit.nl